Een blog van de presentatie tijdens het Nieuw Organiseren event 2014

Human Nature

If they say why, why, just tell them that it’s human nature

I like living this way, I like loving this way…

Heerlijk nummer vond ik dit als tiener al, op mijn walkman, met de surfkar achter de fiets op weg naar weer een genoegelijke dag windsurfen op Ermerzand…. Maar wat is dat nou die menselijke natuur? En wat heeft dat met Nieuw Organiseren te maken? Heel veel volgens mij… want de menselijke natuur is de basis van de menselijke maat.

Persoonlijk leiderschap

Een van de belangrijkste zaken die volgens mij onder de menselijke natuur valt is persoonlijk leiderschap, en dan niet het vage begrip zoals het nu overal te lezen is. Nee echt persoonlijk leiderschap, vol helder bewustzijn van je eigen leven, volle verantwoordelijkheid nemen voor alle keuzes die je maakt.

Onafhankelijk in verbinding ben je als mens schreef ik hier ooit zelf eens over. Want we zijn onafhankelijk in onze keuzes, dat is deel van ons menszijn maar wij zijn ook verbonden met elkaar en volgens mij meer nog dan de meeste mensen doorhebben.

And the world will live as one

Nog meer muziek, stel je eens voor.

You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one
I hope someday you’ll join us
And the world will live as one

John Lennon verwoordde het prachtig, and the world will live as one…
De menselijke natuur is voor mij ook de nog ontwikkelende maar voorlopig nog voortdurende strijd tussen de afgescheidenheid van het ego en de verbinding van van het Zelf. Maar ook de tegenstelling tussen gepercipieerde schaarste en overvloed… En het is het gevoel van schaarste dat ons achter de drager van de hoorn van overvloed laat aanlopen.

Krishnamurti

Achter iemand aanlopen is geen persoonlijk leiderschap.
Jiddu Krishnamurti zei het in 1925 al, in een periode vlak voor een heel land massaal achter een vent met een raar snorretje aan ging lopen

„ hij die een ander volgt, houdt op de waarheid te volgen”
And so it is.
Volgens mij gaat het hier mis voor veel organisaties…history repeats.

We zoeken leiders maar vergeten hem in ons zelf te zoeken.
We zoeken richting maar we vergeten op ons eigen kompas te vertrouwen.

We bouwen structuren maar we zijn de waarom vergeten.
We lullen eindeloos over hoe we het zouden moeten doen maar zijn vergeten wat de bedoeling was.

En dan zijn er altijd voldoende zogenaamde leiders die zeggen waar je heen moet en ruim voldoende managers die zeggen wel te weten hoe een kompas werkt. Volg mij, ik weet de weg, en hoe we daar moeten komen en we lopen met zijn allen als lemmingen naar de afgrond…

Heel lang ging dit goed, de zogenaamde leiders, de zogenaamde kompaslopers…. maar het lukt niet meer… de wereld gaat te snel.

Wakker worden

Het is volgens mij nu een tijd waarin veel mensen wakker zijn geworden, wakker uit de droom van vage managementtaal zoals Sandra en Frank het zo mooi hebben verwoord. Taal die De Waarheid, jouw waarheid, mijn waarheid verbloemt. Wakker ook uit de droom dat er management nodig is, zoals Thom Verheggen als ontmanager betoogt in zijn verhaal over streven naar overbodigheid…

Want laten we wel zijn, veel van het werk waar het hele Nieuw Organiseren Evenement over gaat is eigenlijk te danken aan het feit dat er zo ontzettend veel overbodig werk is, niet alleen management. Ja, dat is volgens mij echt zo, wij met zijn allen, bezig met „nieuw” organiseren, voor ons zelf of voor anderen, we houden ons vaak bezig met overbodig werk…. of misschien beter gezegd, werk dat overbodig is of zal worden.

Arbeidsmarkt

Zelfs Lodewijk Asscher begint al te roepen over de gevolgen van robotisering voor de arbeidsmarkt.
En Deloitte riep even daarvoor al dat door hetzelfde fenomeen er in Nederland alleen 3 miljoen, ik herhaal, 3 miljoen banen verloren kunnen gaan….

Voor hen die het nog niet doorhadden, het is al lang aan de hand volgens mij. We hebben als stapels bullshit jobs, met alle bijbehorende vaagtaal, kijk maar eens op een visitekaartje, sales support manager, om er maar eens een te noemen. Ik denk dat als we veel werk tegen het licht aanhouden van een ouderwetse ROI, Return On Investment om maar eens zo’n mooie managementterm te gebruiken, dat het veel mensen wit om de neus wordt van de hoeveelheid werk die weinig waarde toevoegt.

Zo boven zo beneden

Een mooi uitspraak toegedicht aan Hermes Trismegistus.
Aan wie?
De driewerf grote Hermes… een mythisch figuur die een onwaarschijnlijke verzameling boeken vol met (levens)wijsheden zou hebben geschreven.
Hermes Trismegistus is ook de naam voor de egyptische god Thoth, de god van wijsheid en het schrift, ah dus ook van vaagtaal?

Van de Egyptenaren zegt men dat ze de piramides en tempels in Egypte zo plaatsten dat ze de constellatie van de sterren weergaven op de voor het land belangrijke momenten zoals het bevloeien van de akkers voor de oogst.

De riem van Orion is een hele bekende in relatie tot de piramides van Gizeh, fascinerend…

Flauwekul? Kijk maar eens naar de plaatjes van neuronen, het helaal of een sociaal netwerk, ze lijken sprekend op elkaar. En met elke nieuwe wetenschappelijke ontdekking wordt de uitspraak zo boven zo beneden sterker in mijn beleving..

Ontdekkingen

Een van de mooiste ontdekkingen is wat mij betreft de ontdekking dat ons universum steeds sneller(!) uitdijt. Geheel tegen de oorspronkelijke verwachting van Hubble in dat er sprake zou moeten zijn van een afname van de expansie door een toename van werking van de zwaartekracht van alle melkwegstelsels op elkaar, lijkt het er op dat het uitdijen steeds sneller gaat…

Dat de expansie steeds sneller gaat is wat mij betreft niet alleen het geval met ons universum. Ook op maatschappelijk vlak denk ik de versnelling te ervaren. Ik gaf het net al aan met de robotisering. Onder het geweld van alle deze ontwikkelingen kraken al onze zorgvuldig opgebouwde systemen, van financieel tot economisch, van politiek tot ecologisch…van religie tot management, of de religie management… Zo boven zo beneden….

Wakker worden 2

Wakker worden mensen, dat is de enige oplossing. Ik ben ook nog steeds bezig de slaap uit mijn ogen te wrijven en wat ik zie is wat ik zie en heb ik hierboven proberen te verwoorden. Maar je ziet het pas als je het doorhebt zei JC eens en persoonlijke leiderschap is dat je zelf doorkrijgt wat je ziet. Gelukkig gebeurt dat ook al, dat wakker worden, ik heb maar zo het vermoeden dat er hier op dit blog ook veel wakkere mensen zijn want anders zouden jullie hier niet zijn…. nu de rest nog!

Wakker is voor mij dat je van binnenuit weet dat er genoeg is dat niet deugd van wat we aan systemen en structuren hebben opgetuigd. Dat WEET je, met een hoofdletter W. En of dat weten nou in je DNA zit of in je Zelf dat doet er niet toe, als je er niet naar luistert dan loop je vanzelf tegen je Zelf aan.

Wakker is ook dat je bewust bent van het grotere geheel. En gelukkig gaat het met ons als mensen ook hard, spiraal dyamics laat dit mooi zien, steeds grotere groepen mensen bewegen steeds sneller in de bovenste regionen van dit model, zo boven, zo beneden.

Wakker is voor mij met name dat we onze onafhankelijkheid in verbinding weer ontdekken vanuit overvloed. Dat we de tijd nemen om samen te vertragen en te verstillen als het spannend wordt.. omdat we in de stilte de antwoorden krijgen. Dat we beginnen met afstemming voordat we de vergadering beginnen, omdat we dan beter vergaderen. Dat we niet bezig zijn met wat anderen van ons verwachten maar dat we duidelijk kunnen maken wat wij bij kunnen dragen

Afstemmen

Dat vraagt dat ieder voor zich tijd maakt om met zijn eigen Zelf af te stemmen want dan neem je niet alles meer persoonlijk en dan maken wij met zijn allen de weg vrij naar een samenleving waarin het niet gaat om werk, maar om wat je toe weet te voegen..

Dat is volgens mij onze menselijk natuur.

For the good of all
To support all life
For the now and the next seven generations

En zo sluiten we de cirkel met vorig jaar weer..

De bijbehorende slides