… or will be happing soon…

Waarschuwing, dit is een blog met wat mij betreft veel zienswaardige filmpjes!

neem je tijd

Bakas, trendwatching

Onlangs had ik het genoegen om bij een lezing van trendwatcher Adjiedj Baks aanwezig te mogen zijn.

Ik was onder de indruk van zijn presentatie. Zelfverzekerd, helder, visueel aantrekkelijk en prikkelend, zo maar een paar steekwoorden die in me opkomen als ik er aan terugdenk.

Gesprekspartner

Vernieuwend? Arrogant gesteld misschien, maar voor mij niet. Beroepsdeformatie als innovatie gesprekspartner zal ik maar zeggen.

Het triggerde mij en collega @crijnbeek wel om wat wij voor de toekomst zien ook eens iets verder uit te werken.

Wat zie ik?

In dit blog neem ik jullie mee in een klein deel van hetgeen ik/wij zien gebeuren. Dit doe ik echter niet voordat jullie naar deze korte (7 min) maar krachtige TED hebben gekeken van Philip Zambardo..

Philip Zambardo over tijd

Kansdenken

Ik beschouw mezelf als een kansdenker en kijk graag positief naar zowel het verleden als de toekomst. Ondanks alle negatieve dingen zoals vervuiling, oorlogen etc. zijn er ook enorm veel positieve dingen gerealiseerd op deze planeet. Sterker nog het is best fascinerend om te zien wat er allemaal bereikt is. Op het strand in Turkije een tweet uitsturen met een fototje erbij van het zandkasteel dat we zojuist gemaakt hadden. Een onvoorstelbaar idee pak hem beet 40 jaar geleden.

Maar hoe zie ik die toekomst dan?

Op het gevaar af dat het door mij geschetste beeld voor sommigen misschien een brug te ver is volgt hieronder toch een stukje van mijn visie hierop. Hoewel het altijd moeilijk is om op basis van huidige ontwikkelingen te extrapoleren is dat wel wat ik doe.

Neem even de tijd om naar het onderstaande filmpje te kijken…

Brain Control

The future is now

Dit is dus iets dat nu al kan. We kunnen met onze hersenen computers aansturen, en hoe!

Ik vraag jullie nu om eens de link te maken met wat er met internet technologie nu al allemaal mogelijk is.

We kunnen via de computer, smartphone of tablet berichten versturen, we kunnen een programma opnemen van TV (UPC app in combinatie hun set-top box), we kunnen camera’s van afstand bekijken, we kunnen lampen aandoen in ons huis, sterker nog we zouden zelfs het koffiezetapparaat aan kunnen zetten.

Stappen maken

Het is volgens mij van wat nu mogelijk is een kleine maar voor sommigen wel een hele grote stap naar wat er in de toekomst mogelijk is. Volgens mij kun je namelijk straks door er aan te denken je koffiezetapparaat aanzetten, een vriend een bericht sturen, een belevenis of beeld met anderen delen.

Technologie?

In hoeverre is technologie dan nog nodig? Wat mij betreft is technologie namelijk een tussenstap, een bewustwording van onze mogelijkheden, een hulpmiddel. Hoe gek is het om dan te denken dat we telepathisch met elkaar verbonden kunnen zijn. Volgens mij zijn we dat al, we zijn alleen de kennis en kunde hierover verloren in de loop der tijd. Als ik echter zie hoeveel mensen bezig zijn met het begrip synchroniciteit dan kan ik alleen maar denken dat het geen toeval is… 😉

6th Sense
Nog een klein voorbeeldje techniek dan?

6th sense wearable tech

Trendwatching

Het mooie van trendwatching is dat je er helemaal naast kunt zitten. Ik weet nog dat ik in 1997 tegen mijn toenmalige directrice Nina Brink vertelde dat er een belangrijke toekomst was weggelegd voor webTV na het verschijnen van de eerste set-top box. WebTV zelf is niets geworden, een mens kan er naast zitten natuurlijk. Tegelijkertijd kun je het soms ook bij het rechte eind hebben. Als ik nu kijk naar wat ik in 1997 over E-Commerce riep, iets dat toen nog in de kinderschoenen stond, dan zat ik er niet ver naast.

Toekomst

Right or wrong? Geen idee, de toekomst zal het leren wat mij betreft, ik ben alleen zo verdraaid nieuwsgierig naar wat het wordt. Soms zou het allemaal wat sneller moeten gaan…. 😉 en nee, ik ben verder niet ongeduldig…