tijd om aandacht te geven aan dromen

Want dat wat je aandacht geeft zal gaan groeien!

Achterom kijken

Ik merk dat ik slecht ben in lang achterom kijken. De Energiedag van de MKB Krachtcentrale  was afgelopen dinsdag (30 november 2011) en tegelijkertijd lijkt het alweer heel lang geleden. Flauwekul natuurlijk want ik drijf nog wel mee met de golf van energie die deze dag me gaf. Toch goed om er even op terug te kijken, maar ook om direct weer vooruit te kijken.

Dromen

Zoals collega Caroline al aangaf op haar blog  was het een droom die uitkwam. De lokatie, de sprekers, de sneeuw, het team waar we het mee hebben gerealiseerd, de bezoekers en de unieke groep mensen die de workshops hebben verzorgd. Het klopte voor mij allemaal zo mooi.

Dank

Op deze plek wil zeker mijn directe collega’s even bedanken. De wisselwerking, de ruimte die we elkaar geven, het feit dat we alles kunnen zeggen tegen elkaar, dat we het echt samen hebben gedaan, ieder op zijn/haar kracht, de tomeloze energie die in de Energiedag is gestoken. Ik heb op de dag zelf veel geknuffeld met ze, mooi dat dat kan! Jos, Gemma, Caroline bedankt!

En nu?

Tegelijkertijd is de realiteit dat we er nog lang niet zijn. Er komt een onzekere tijd aan voor Syntens , er komt een onzekere tijd aan voor de MKB Krachtcentrale, er komt een onzekere tijd aan voor mijn collega’s en ik. Tijd om tijd te maken voor toekomstplannen dus! Tijd om mijn eigen handelen nog sterker te sturen vanuit mijn eigen visie op wat ik zie gebeuren, nog sterker te sturen op waar ik mijn tijd aan ga geven. Want in het chinees bestaat het woord crisis uit twee delen, gevaar en kans. Het is de kansen waar ik het liefst voor ga!

Slimmer werken

De kansen hebben in ieder geval te maken met de boodschap die we ook met de Energiedag hebben proberen over te brengen. Dat het tijd is voor ander leiderschap, dat we slimmer gaan werken, dat we onze werkelijke kracht gaan ontsluiten.

Want wat is nou slimmer werken bijvoorbeeld? Voor mij is dat een heel ruim begrip. Op de website van Create More Impact , een iniiatief van Abdul Advany en Herman Kopinga  heb ik hier al eens iets over geroepen. Maar ook deEnergiedag  weerspiegelde de gedachten die ik en  de mensen die samen met mij deze dag organiseerden hebben.

Inzichten

Ondanks dat we de kinderen heerlijk bij opa en oma sliepen was ik afgelopen zaterdag gewoon om 07.30 wakker, direct begon die grijze massa weer te werken, de inzichten van de week moesten een plaats krijgen. De iPad naast mijn bed deed zijn werk weer. Ik vertrouwde mijn gedachten aan het apparaat toe en viel vervolgens heerlijk tot 10.30 in slaap.

Heel kort vatte ik de workshops van de Energiedag samen als volgt:
Jezelf en je krachten en beperkingen kennen
Weten hoe je jezelf het beste kan benutten
Weten hoe je in je kracht moet staan
Leren hoe je in je kracht jouw verhaal vertelt
Leren wat houw verhaal is
Betere besluiten nemen met meer inzicht
De juiste vragen formuleren
De juiste vragen stellen
De werkelijke kracht van samen werken ontsluiten

De werkelijk kracht van mensen ontsluiten
De verschillende mogelijkheden ontdekken
De verschillende mogelijkheden zien
De technische mogelijkheden die je hebt leren kennen
De technische mogelijkheden die je hebt gebruiken

Paradigmashifts

Voor een deel zit hierin al besloten waar mijn passie en energie zit.
Een ander deel zit hem in de gedachten, initiatieven en mensen waar ik me mee verbonden voel. Dit heeft alles te maken met paradigmashifts. Er zijn al zoveel mooie voorbeelden van hoe het ook anders kan. Brekend met de bestaande patronen. De sociale overwaarde tafel van Nils Roemen , het organizonderen van het NNF  van Martijn Aslander , de energie vansevendaysofinspiration , het slimmer werken van Jazo, de structuur van Finext, de unieke set van sprekers en mensen op de Energiedag, Create more impact, de betekenisfabriek, het verbinden op waarden binnen organisaties, deinspiratiekaravaan van Harriet Kollen.

Het zijn deze paradigmashifts die een veel groter podium verdienen. Het zijn ook deze paradigmashifts die ik nog meer met elkaar wil verbinden. Daarbij wil ik graag eens kijken naar hoe we met een aantal mensen zelf ook nog wat kleinere en grotere paradigmashifts kunnen realiseren…. Het doel? Een heel groot vliegwiel op gang brengen!

Handelsregister

Een klein voorbeeld van wat ik nou graag zou willen is een verandering van hoe we met het handelsregister van de Kamer van Koophandel omgaan in de toekomst. Ik beschouw het register namelijk als een potentiële bron van interessante informatie. Informatie die het verdient om zoveel mogelijk gedeeld te worden, gratis, voor niets en niet zoals nu tegen betaling. Niet dat de Kamer niets nuttigs doet met het geld maar gewoon omdat ik denk dat het nog significant nuttiger is als we deze informatie delen. Zodat het nog makkelijker is om te leren wat wel en wat niet werkt, zodat het nog duidelijker wordt wat we wel en niet moeten doen, zodat beginnende bedrijven niet de fouten hoeven te maken die bestaande bedrijven al wel hebben gemaakt. Zo maak je ZP (Zelfstandig Professional zie blog ) en MKB Nederland, de banenmotor en de innovators van Nederland nog sterker. Stiekum kun je namelijk heel veel uit financiële cijfers halen, vraag het CPB maar eens.. Als er ooit eens een kans is geweest om dit te realiseren dan is het nu. De Kamer staat in de huidige kabinetsplannen enorm onder druk, er staan grote veranderingen op til met het te vormen ondernemersplein. Nu is de tijd om ook hier een kleine paradigmashift te maken. De resultaten zouden zo maar eens buitengewoon kunnen zijn.

Kennisvalorisatie

Iets anders waar ik enorm veel mogelijkheden zie is op het gebied van kennisvalorisatie. Pardon? Een moeilijk woord voor het marktklaar en toepasbaar maken van fundamentele kennis. Denken langs de bestaande lijnen zorgt voor krankzinnige situaties als in het volgende voorbeeld.

Op een dag voor adviseurs in de foodsector waren wij op bezoek bij een universiteit. Wij kregen enkele voorbeelden van onderzoek waar men mee bezig was. Diverse collega’s zagen direct de enorme mogelijkheden die er voor dit onderzoek waren. De ontluisterende reactie van de betrokken medewerkers was dat dat het toepasbaar maken er voorlopig niet inzat. De universiteit kreeg namelijk betaald voor het aantal publicaties en dit was nou net een traject waar veel publicaties voor mogelijk waren. Het is leuk dat er in mei nog 80 miljoen (!) beschikbaar is gesteld door de overheid voor kennisvalorisatie maar zolang het aantal publicaties nog belangrijker is zal er weinig kennis toegepast gaan worden ben ik bang.

De waarde van kennis

Het hebben van kennis zelf is wat mij betreft namelijk op zich niets waard. Pas wanneer het toegepast kan worden en het iets en het liefst nog iets duurzaams toe kan voegen aan onze maatschappij is het het van waarde. Iedereen die ooit eensshift happens  heeft gezien kan niet om de naakte getallen heen. We zijn een klein landje en de hoeveelheid kennis die we kunnen genereren zal dus ook altijd beperkt zijn. Ik heb ook niet de illusie dat we die allemaal zelf moeten vergaren. In het huidige informatietijdperk hoeft dat niet meer, die haal je ergens, soms zelfs uit de diepste spelonken van het wereld wijde web. Het gaat om het snel en slim toepassen.

Kennisvalorisatie, dat is de les die ik heb geleerd, moeten we dus niet overlaten aan de universiteiten. Daar zit de kennis, maar het valoriseren, het te gelde maken moeten we door ondernemers laten doen, kansdenkers.

Mogelijkheden

Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wil je die zien? Kijk eens op twitter, kijk eens naar Martijn Aslander, kijk eens naar wat er echt om je heen gebeurt. Denk in mogelijkheden dan zie je ze voorbijkomen. Legio mogelijkheden voor mogelijke paradigmashifts. Doe je mee?

?

Snap je er helemaal niets meer van? Dat geeft niet, dat doe ik zelf ook nog niet helemaal. Maar de komende tijd ga ik in ieder geval gebruiken om dat scherper te krijgen, want een ding is zeker, het gevoel is gewoon heel erg goed en als ik naar de reacties op de Energiedag kijk dan is dat niet alleen voor mij het geval! Dat geeft mij de kracht hiermee door te gaan, dank daarvoor!