Together Each Achieves More, een prachtig acroniem voor TEAM. Maar hoe bouw je nou een goed team, hoe koppel je Ik, Wij en Het, hoe zorg je er nou voor dat diversiteit echt meer oplevert dan het gedoe dat het ook met zich meebrengt. Dat begint bijvoorbeeld bij elkaar echt helemaal te ontmoeten, de mens achter de professional, zijn of haar gedrag, de drijfveren, de wensen, de ambitie, de passie. Wat volgt is de ene keer een tango, de andere keer een solo voorstelling en dan weer perfecte harmonie. Het begint bij een goede kick off, een start die elk team net dat stukje voorsprong geeft om als het moeilijk wordt een schepje er boven op te doen.

Ik heb in zeer diverse sectoren, van zorg tot techniek, met teams mogen werken en wat mij betreft zijn er een paar bouwstenen in elke situatie waardevol.

  • Elkaar op een andere manier leren kennen en hiermee de diversiteit te ontdekken en te omarmen.
  • Andere kanten van elkaar leren kennen en hiermee handvaten hebben om ook in lastigere situaties er samen uit te komen
  • Een goede afwisseling van inspiratie, ervaren en interactie. Hart, hoofd, handen en/of fysiek, mentaal en emotioneel, pas als alle facetten aanwezig zijn kan de energie gaan stromen.

Er is een enorme hoeveelheid aan middelen, methodieken en mensen in te zetten om voor een goede team building te zorgen. Een van de middelen die ik als hiervoor gecertificeerde trainer vaak inzet zijn de gedrag en drijfveren testen van DISCOVER.

Hieronder staan een paar quotes van deelnemers aan een van de door mij georganiseerde en/of geleide sessies.

“ik werd blij van de afwisseling in het progamma, dank je wel voor de leerzame team sessie”

“een goede combinatie van theorie, praktijk, ervaringen en cases”

“Ik kijk er met veel plezier op terug en gebruik de uitslagen van de testen als bouwsteen voor mijn eigen proces.”