8 December 2016 alweer hebben wij samen met de deelnemers een fijne, een mooie en zeker ook interactieve avond met Jan Rotmans en Jan Bommerez mogen beleven. Het eerste, verkennende en verdiepende gesprek met Jan en Jan, de verstillende muzikale omlijsting met de hang bespeeld door Eric Meijer, de sprankelende humor van het ‘transitiepietsie’ Kanteltheater en de scherpe observaties van tekenaar en redenaar Frank Los zorgden samen voor een bijzonder afwisselend programma, een avond in flow ontstaan in flow en met #zielsvuur.

Als organisatoren kijken wij met een dankbaar gevoel terug op deze in veel opzichten unieke avond, een avond waarvan velen later misschien zullen zeggen dat je er bij had moeten zijn. Wij zijn in ieder geval enorm blij dat jullie als deelnemers aan deze avond in zo grote getale zijn gekomen en samen met Jan Rotmans en Jan Bommerez en samen met ons, Eric, Frank en het Kanteltheater zo’n fijne sfeer hebben neergezet. Een avond ook met behoorlijke online impact als we de statistieken van twitter mogen geloven met meer dan 100.000(!) bereikte accounts.

Van diverse kanten en op diverse manieren hebben we een roep om meer gehoord, meer van Jan Rotmans en Jan Bommerez samen, meer verdieping, meer gelijkwaardigheid van mensen op het podium en die ernaast en zeker meer impact. Een voorzet voor een mogelijk vervolg werd al gedaan op de Facebook event pagina en dat is tevens een goede plek om te delen mochten er nog andere ideeën leven. De invulling van een eventueel vervolg is in ieder geval mooie puzzel waar wij zelf de komende periode ook mee aan de slag zullen gaan. Uiteraard zullen we jullie daarvan op de hoogte houden en waar mogelijk betrekken.

Inmiddels kan het nagenieten ook online gebeuren want zowel de video’s gemaakt door Ferdinand van Dam van Flinq TV, als de foto’s gemaakt door René Wouters als ook de tekeningen gemaakt door Frank Los staan allemaal online.

Graag willen wij jullie nog wijzen op de diverse activiteiten die er onder andere door Jan Rotmans met Nederland Kantelt worden georganiseerd en de workshop loslaten die Jan Bommerez in februari geeft in het Inspiratiehuis Arnhem.

Ons rest op dit moment niets anders dan iedereen nogmaals voor zijn of haar bijdrage te bedanken en allen een zo fijn mogelijke feestdagen te wensen!

Met vriendelijke en warme groet,

Tanja Abbas, Sharona Ceha, Maria Mazarakis en Raymond Witvoet

De video’s

https://vimeo.com/channels/183176/195104550

De foto’s

https://www.flickr.com/photos/renewouters/albums/72157673942395073/with/30786146104/

De tekeningen

http://www.visueel-faciliteren.nl/mijn-werk/verbinding-in-een-verandering-van-tijdperk/

De impact op twitter

http://www.slideshare.net/xrayz/verbinding-in-een-tijdperk-van-verandering-twitter-rapport

Nederland Kantelt

http://www.nederlandkantelt.nl

De workshop loslaten van Jan Bommerez

http://inspiratiehuisarnhem.nl/workshop-leren-loslaten-jan-bommerez/

Inspiratiehuis Arnhem

http://inspiratiehuisarnhem.nl/

De muziek

http://hangmuziek.nl

Het Kantetheater

http://kanteltheater.nl

De Facebook event pagina

https://www.facebook.com/events/173939466402329/